Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi. Numai buni pentru perioada postului
Dovleceii la tigaie cu usturoi pot si serviti atat ca fel principal, daca obisnuiti sa mancati foarte putin, sau pot fi garnitura ideala pentru o friptura.
Oricum i-am consuma, va garantam ca va vor incanta simturile pentru ca sunt atat de gustosi, incat n-o sa rezistati si o sa-i pregatiti in fiecare saptamana.
Reteta de dovlecei la tigaie cu usturoi
Ingrediente dovlecei la tigaie cu usturoi
- 3 dovlecei medii
- 50 ml ulei de masline
- 2 fire de cimbru proaspat
- 4 cătei de usturoi
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare dovlecei la tigaie cu usturoi
- Se incepe prin a se taia dovleceii in felii de circa 0,5 cm grosime, dupa care se presara cu sare si se lasa la scurs.
- Se pune uleiul de masline neaparat intr-un vas antiaderant, suficient de mare si la foc foarte mic, unde se caleste usturoiul feliat pana devine translucid.
- Se adauga dovleceii si se mareste focul. Cand incep sa fie usor rumeniti, se pot adauga frunzulite de cimbru verde si se mai lasa doua-trei minute.
Pofta buna!
Sursa: clickpoftabuna.ro